El ros casares guanya

A victòria del Ros Casares d'ahir davant el Rivas va ser un cop d'autoritat. És un cop d'aquests que donen un tomb a la Lliga ia la classificació, ja que la superioritat que van demostrar les jugadors de Isma Cantó a banda de donar-los confiança per afrontar la resta de compromís els situa com a líders en solitari de la classificació.
Era un partit esperat, perquè s'enfrontaven els dos equips més en forma d'aquesta Lliga. A més comptava amb l'al · licient del liderat, com ja va avisar Hodges aquest partit «és l'oportunitat del Ros per tornar al liderat». I el cert és que les valencianes no desaprofitar l'ocasió perquè la superioritat del Ros es va fer palpable des dels primers minuts, malgrat que Isma Cantó no va poder comptar amb peces tan claus com Amaya Valdemoro i Erika de Souza que estan lesionades.
Rooneka Hodges va ocupar el lloc de Valdemoro en el cinc inicial i la suplió a la perfecció, ja que gràcies a la seva inspiració el Ros de seguida va aconseguir Pons amb avantatge en el marcador. Un avantatge que quan va arribar als nou punts va ficar la por al cos de Javier Fort que es va veure obligat a demanar un temps mort. La tàctica no li va servir per canviar la dinàmica d'un partit, que va arrencar amb clar sabor visitant. Al final del primer quart, Ciutat Ros Casares manava ja per deu gols de diferència (12-24). El segon va començar amb la mateixa dinàmica, quatre cistelles consecutives d'Anna Montañana al'inici del segon quart van servir per fer més gran la bretxa en el marcador (18-34).
L'ala-pivot valenciana va ser decisiva en el segon quart. Gràcies a la seva efectivitat el Ros va aconseguir mantenir amunt, ja que en tan sols 12 minuts de joc va anotar 12 punts i va obtenir un 14 de valoració. Unes estadístiques a les que només va poder fer ombra Jelena Dubljevic, la jugadora del Rivas va veure cèrcol amb facilitat, l'única, ja que la defensa de la Lliga va limitar l'aportació de jugadores com Cathy Joens o Clara Bermejo que només van aconseguir anotar dos punts.
La situació del Rivas es va agreujar encara més amb la lesió de Cathy Joens l'inici del tercer quart. Aquesta baixa va baixar encara més l'autoestima d'un Rivas que està poc acostumat a anar sota en el marcador aquesta temporada. La diferència va arribar fins als 24 punts (29-53). Malgrat això el conjunt ripense ho va continuar intentant amb algunes variants defensives. Va ser llavors quan Isma Cantó va situar en pista Elisa Aguilar i Laia Palau juntes, quelcom poc habitual aquesta temporada. Les bases es van mostrar encertades, com la resta de l'equip, en el tir exterior. Al final del tercer quart, 39-63.
L'últim període del partit el Rivas ho va afrontar amb la moral per terra mentre que el Ros tot el contrari. Per a les valencianes l'últim tram de la trobada es va convertir en un autèntic festival. Rooneka Hodges va tornar a estar inspirada com al principi del matx, el Ros també es va contagiar d'aquest joc imaginatiu i se'n van anar al marcador de 31. En aquesta gran avantatge del darrer quart van tenir un gran protagonisme Dubravka Dacic i Marina Ferragut que van aconseguir que en alguns moments la renda arribés fins als 37 punts.
Al final 56-93, un resultat que demostra la superioritat del Ros en la trobada d'ahir. Però del que es pot treure altres dues lectures. Les valencianes van guanyar el duel del liderat i guanyar amb eficàcia al que diuen que és l'equip més en forma d'aquesta lliga. La moral de ser líders en solitari els vindrà bé per afrontar el partit de dimecres a la pista del Union Hainaut Bàsquet.